воскресенье, 4 мая 2014 г.

Різні методи схуднення – гостре питання сьогодення!!!



  У сьогоднішньому світі майже немає людей, які б не думали про схуднення. На жаль, але це так.  Кожен із нас сам вирішує, який спосіб йому прийнятні ший: одні починають займатися спортом, другі – пити «чудо-пігулки»,  треті – користуватися всілякими кремами, інші – правильно харчуватися тощо. І тому не дивно, що постало питання: «Що ж з усього перерахованого найбільш ефективне?»
   Одним із дивовижних засобів схуднення, на думку деяких науковців, є сміх. Чому?  Реальне оздоровлювальне значення сміху підтверджує факт, що вже з 1970-х рр. цим питанням активно займаються вчені.  Основоположником науки про сміх – глотології – вважають американця Нормана Казинса – "людину, яка розсмішила смерть". Незважаючи на невтішні прогнози лікарів, завдяки своїй наполегливості та підтримці друзів, він вилікував себе від важкої хвороби, розробивши власну програму "сміхотерапії". Після цього сенсаційного випадку в Америці та Європі почали проводити наукові дослідження щодо сміху й розвивати сміхотерапію як один із методів оздоровлення.
Отримані результати показали, що сміх гальмує виділення гормонів стресу – адреналіну, норадреналіну, кортикостероїдів (до речі, одним із проявів стресового стану є втрата почуття гумору), натомість стимулюючи посилену продукцію
 "гормонів радості" – ендорфінів і серотоніну, які є одним із чинників самозцілення при депресивних станах та багатьох психосоматичних захворюваннях. Сміх також сприяє очищенню дихальних шляхів, покращує кровообіг, сприяє зменшенню болю, усуває психоемоційне напруження, допомагає швидшому одужанню. 
 Наступними, більш традиційними, методами схуднення є спорт та правильне харчування.
Спорт є ефективним засобом фізичного виховання Його цінність визначається стимулюючим впливом на поширення фізичної культури серед різних верств населення, І в цьому плані спорт має міжнародне значення

Сучасний спорт займає важливе місце як у фізичній, так І духовній культурі суспільства Як суспільному явищу йому притаманні різноманітні соціальні функції

Визначальною функцією спорту є змагальна функція Змагальній діяльності у спорті властиве гостре (але не антагоністичне) суперництво, чітка регламентація взаємодії учасників змагань, уніфікація змагальних дій, умов їх виконання І способів оцінки досягнень Все це обумовлено відповідними (локальними, національними, міжнародними) спортивними класифікаціями та правилами змагань

Під час виконання фізичних вправ внаслідок поглиблення дихання збільшується життєва ємкість легенів, і організм засвоює більше кисню. А це важливо при захворюваннях легенів і серця.
Під впливом систематичних занять фізичними вправами виникають помітні зміни і в обміні речовин. Підвищується здатність організму розщеплювати і синтезувати глікоген, активізується функція ферментативних систем, пoліпшується функція залоз внутрішньої секреції. У людини поліпшується апетит. Усі функції шлунково-кишкового тракту, як-то: моторна, секреторна та хімічна — нормалізуються. При хронічних гастритах і колітах під впливом тривалого застосування лікувальної фізкультури нормалізується кислотність: знижена — підвищується, а висока, навпаки, знижується, що великою мірою залежить від методики лікувальної фізкультури.
Як можна відзначити важливість їжі, як фактора фізичного виживання людини, так як саме з їжею надходить все необхідне, щоб людина жила. Відзначаючи же все, що входить до складу їжі ми в свою чергу повинні думати про якість цих речовин, тобто про якість їжі. Без цього сам по собі режим харчування теж не може грати визначальну роль. І відповідаючи на запитання: «Яку роль відіграє правильне харчування? »Або на питання:« Які ролі грає правильне харчування? »Можна сміливо відповідати, що роль правильного харчування для людини є унікальною. Енергію поживних речовин ніякими батарейками не заміниш.
А тепер ми перейдемо до «чудо-пігулок». Таблетки для схуднення зазвичай рекомендується приймати людям з великою надмірною вагою або ожирінням. Якщо у вас кілька зайвих кілограмів, настійно рекомендується використовувати для схуднення власну силу волі та ресурси свого організму.
Прийом таблеток для схуднення може бути призначений:
  Людям з індексом маси тіла (ІМТ) 30 і більше;
  Людям з ІМТ 27 і більше, у яких діагностовано порушення, пов’язані з ожирінням.
Більшість таблеток для схуднення розраховані на короткостроковий курс лікування, тривалістю від декількох тижнів до декількох місяців. До таких препаратів належать так звані «супрессанти апетиту». Деякі супрессанти продаються без рецепту. Одним з найбільш популярних препаратів цього типу є фентермін. Препарати цього типу збільшують вироблення в головному мозку серотоніну і катехоламіну — речовин, які відповідають за настрій і апетит. В результаті цього відчуття голоду з’являється значно рідше, ніж зазвичай.
Інший різновид таблеток для схуднення — препарати, що перешкоджають абсорбції жиру, наприклад, ксенікал. Ксенікал блокує поглинання приблизно 30% жиру, що потрапляє в організм. При сильному ожирінні ксенікал можна приймати протягом досить тривалого часу.
Побічні ефекти
Найбільш поширеними побічними ефектами різних таблеток для схуднення є:
  Збільшена частота серцевих скорочень;
  Підвищення артеріального тиску;
  Підвищене потовиділення;
  Запор;
  Безсоння;
  Надмірно сильна спрага;
  нудоти, запаморочення;
  Сонливість;
  закладеність носа;
  Головний біль;
  Тривожність;
  Сухість у роті.
Як правило, побічні ефекти таблеток для схуднення легкі та тимчасові, але іноді вони поглиблюються, наприклад, після вживання в їжу жирних продуктів харчування.
Оскільки деякі таблетки для схуднення порушують абсорбцію вітамінів та інших корисних речовин, через дві години після їх прийому рекомендується приймати вітамінні добавки.
 Отже, кожен із нас може обрати найоптимальніший та найкращий для себе спосіб скинути зайву вагу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий